Előfizetői tartalom

Ki tehet a Nasdaq zuhanásáról?

Portfolio
Lejtmenettel indult az év a globális részvénypiacokon. Elsősorban az olajcégek és a bankszektor szereplői kerültek eladói nyomás alá, de a ciklikus szektorok, mint a technológia sem tudták kivonni magukat a negatív hangulat alól. A Nasdaq látványosan alulteljesít idén, összeszedtük, hogy melyik cégek "tehetnek" erről.

Látványosan alulteljesít az év eleje óta a Nasdaq index, miközben a széles körű piacokat lefedő S&P 500 "csak" 7 százalékot veszített értékéből, addig a technológia-túlsúlyos Nasdaq több mint 11 százalékkal került lejjebb. Adják a technológiai részvényeket és a biotechnológiai cégek papírjait is, a Nasdaq 100 indexben alig van olyan részvény, ami emelkedni tudott volna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés