Előfizetői tartalom

Van, aki még hisz az Amazon és a Netflix meséjében?

Portfolio
Van két cég, ami vitathatatlanul forradalmasított iparágakat: az Amazon és a Netflix. Előbbi a kiskereskedelmet, utóbbi pedig a televíziózást. Mind a két vállalatnál nagyon hasonló a sztori: nemzetközi terjeszkedés, hatalmas bevételnövekedés, de profit még nincs, vagy csak alig. Viszont a részvények kifejezetten drágák. Vajon lehet őket úgy értékelni, mint bármilyen másik céget? És vajon érdemes lehet ilyen áron megvenni a részvényeiket? - Ezeket a kérdéseket boncolgatja a neves közgazdász, Aswath Damodaran blogján.

Amazon és Netflix - két cég, amiben sok közös van. Például az is, hogy nagyon megosztják a befektetők véleményét. Mind a két vállalat részvényei nagyon magas árazási szinten forognak, az előretekintő P/E ráta háromszámjegyű. Sokan semmilyen körülmények között nem vennének ilyen áron a két technológiai óriás papírjaiból, de vannak, akik szerint minden pénzt megérnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés