Előfizetői tartalom

Egyszerűen nyers - Ford Focus ST TDCi kombi

Hámor Iván
Egy autógyártó jövedelemtermelő képessége szempontjából egyáltalán nem mellékes, hogy termékportfóliójában mekkora hányadot tesznek ki a lehető leginkább költséghatékony módon, nagy volumenben gyártható kivitelek, és a rétegigényeket kielégítő, darabszámuk miatt jó esetben is csak a fejlesztési és gyártási költségeiket fedező, de presztízsszempontból fontos modellek. Ezért van az olyan hogy "öltönyös sportolóból", mint a Ford Focus ST TDCi, ráadásul kombi karosszériával, viszonylag kevés van a piacon.

A Ford sok évtizeden keresztül az RS - racing sport - modelleket kínálta az átlagosnál dinamikusabb autóra vágyó ügyfelei számára, de az idő előre haladásával ezek egyre erősebbek - és drágábbak - lettek, egyre kevésbé feleltek meg a mindennapi használhatóság igényének. Ezt az űrt lett hivatott betölteni az ST sorozat a korabeli Mondeóból, Fiestából és Focusból is....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés