Előfizetői tartalom

Magyarországot is meghódítja a faktoring - De miért kapkodnak érte?

Portfolio
A magyar faktoring piac rendkívül gyorsan bővül: tavaly éves alapon több mint 30 százalékkal nőtt a faktorált forgalmat és bő 10 százalékkal a faktorált állományt tekintve. A növekedést a hosszú előkészítés után csak pár hónapig működő NHP-s faktoring program és az Exim Bank programja is támogatta tavaly. Az MNB új növekedésösztönző programjában, a PHP-ban azonban a faktoring már nem kapott helyet, és egyelőre a piacot támogató újabb szabályozói kezdeményezésről sem hallani - árulta el Deme Géza, a CIB Faktor vezérigazgatója.

Portfolio: Bár egyre népszerűbb Magyarországon a faktoring, mint finanszírozási forma, de talán még mindig nem mindenki ismeri eléggé. Tulajdonképpen mi a különbség a faktoring és egy szállítói hitel között? Deme Géza: A hitel és a faktoring egymás mellett nagyon jól meg tud élni, egymás kiegészítő termékei. Egy hitel a gazdálkodó cégnek az elmúlt időszaki adataira...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés