Üzlet

Elkészült a világ legélhetőbb nagyvárosainak rangsora - Hol van Budapest?

Portfolio
Továbbra is Bécs a világ legélhetőbb városa, Budapest a 230 várost tartalmazó listán a 77. helyet szerezte meg. A világon a legrosszabb Bagdadban élni a vizsgált városok közül, míg Európát tekintve Minszkben - a Mercer legújabb életszínvonal rangsora alapján.
Továbbra is Bécsben a legjobb élni a Mercer legújabb, életszínvonal rangsora alapján. Összességében az európai városok vezetik elsősorban a listát, néhány ausztrál és új-zélandi város mellett. A lista elején nem nagyon történt változás, a második, harmadik és negyedik helyezett továbbra is Zürich, Auckland, és München lett, míg az ötödik helyet Vancouver szerezte meg, mely a legelőkelőbb helyen végzett város az észak-amerikai kontinensről, valamint az egyetlen, ami ebből a térségből bekerült az első 10 helyezett közé.

Az ázsiai városok közül a legelső helyezett a világ ranglistán 26. helyet megszerző Szingapúr, Tokió 44., míg Kuala Lumpur 86.. A közel-keleti és afrikai térség tekintetében Dubai végzett legelöl a listán 75. helyével, Abu-Dabi 81. lett. A Dél-Amerikai kontinens elsője, az uruguay-i Montevideo 78. az összesített listán, Buenos Aires pedig a 93.

A nyugat-európai országok közül összesen 7 szerepel az első tíz helyezet között az élhetőségi rangsorban, az előbbiekben már említettek 3 mellett a 6. helyezett Düsseldorf, a 7. Frankfurt, a 8. Genf, és a 9. Koppenhága.

A kelet-közép-európai régiót tekintve Prága szerezte meg a legelőkelőbb helyet, a 69. helyen végezve. Budapest 77. lett az élhetőségi rangsorban, így egy hellyel maradt le Ljubljanától, amely a 76. helyet szerezte meg. A régiót tekintve a legrosszabbul Kijev, Tirana és Minszk teljesített, 176., 179. és 190. helyével.

A világ legélhetetlenebb városa Bagdad lett, de a legrosszabb között van még Port-au-Prince (227.), de nem szerepelt jól Havanna (191.), Caracas (179.) és La Paz (156.) sem.

Az idei felmérésben a világ 230 nagyvárosa került értékelésre 39 kritérium alapján. A vizsgálat során olyan szempontokat vettek figyelembe, mint a város közlekedése, az oktatási, kulturális és egészségügyi szolgáltatásai, közbiztonsága és környezetvédelmi helyzete.

A Mercer célja a rangsorral alapvetően az, hogy a multinacionális cégeket segítse, hogy megfelelő képet kapjanak arról, hogy milyen kompenzáció szükséges a kiküldetésben dolgozó munkatársaiknak, ennek érdekében a városokban dolgozó külföldiek szempontjait vették figyelembe.
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
brexit0115
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
online bolt_shutter