Előfizetői tartalom

Kis gödör, nagy kár

Hámor Iván
Az elmúlt hónapok változékony, 0 fokot hol alulról, hol felülről közelítő hőmérséklete és csapadékos időjárása kedvezett a kátyúk kialakulásának. Emiatt a járművezetők az elkövetkezendő hetekben számtalan helyen kénytelenek lesznek lassítani, akkor is, ha az adott útszakaszon egyébként más nem indokolná a kisebb sebességet. Ugyan a kátyúk miatt keletkező károk akár több százezer forintos kiadást is okozhatnak az autósoknak, az adott útszakasz fenntartója csak szigorú feltételek teljesítése esetén fizet kártérítést, ezért jobb erről is előbb tájékozódni, mintsem később saját forrásból állni a javítás költségeit.

A Portfolio már részletesen foglalkozott a kérdéskörrel, de nem árt egyrészt felidézni az abban foglaltakat, másrészt érdemes a mostani és a jövőbeni helyzetet áttekinteni. A Continental műszaki szakértője, Menkó Illés a Portolio-.nak elmondta, hogy ha a sofőr későn észlelte a kátyút és már csak a jobb- vagy a bal oldali kerekek kellemetlen döccenését érzékelte a kátyún...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés