Előfizetői tartalom

1,6 milliárd eurónyi adóval tartozik a Google

Portfolio
A Google vezérigazgatója, Sundar Pichai ma Párizsban találkozott Emmanuel Macron francia gazdasági miniszterrel, rövidesen azután, hogy egy egyszerűbb globális adózási rendszerért kezdett el lobbizni. A Reuters szerint a találkozó oka az volt, hogy a francia kormány 1,6 milliárd euró adót akar behajtani a technológiai cégen.

Több mint két éve dolgozik a francia pénzügyminisztérium azon, hogy 1 milliárd eurót hajtson be a cégen, mivel a helyi adókat elkerülték egy elterjedt és legális adóelkerülési módszerrel, a céges bevételek cégcsoporton belüli eltolásával. Eközben a francia adóhatóság (FISC) 600 millió dolláros késedelmi kamatot is a cég nyakába varrt. A Google nem jelentette azt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés