Előfizetői tartalom

Az OTP nélkül itt a fű sem nőne

Portfolio
Sokat estek év eleje óta a tőzsdék, emiatt joggal merülhet fel a befektetőkben a kérdés, hogy olcsók-e már a részvények. A fejlődő piacok jelenleg is nyomott árazáson forognak a fejlett piacokhoz képest, a közép-kelet-európai régióban pedig jelenleg a magyar tőzsde tűnik a legérdekesebbnek. Idehaza a részvények a régiós átlagnál alacsonyabb értékeltség mellett kimagasló profitnövekedést kínálnak az elkövetkező évekre, ez utóbbi pedig döntő részben az OTP-től várt eredménynövekedésnek köszönhető, Ha ezt kivennénk, merőben más lenne az összkép. Az OTP-nél évek óta várják már a profit fordulatot, ez azonban eddig még elmaradt, a társaság eredménye éveken keresztül csökkent. Ez most változhat, ha beigazolódnak a várakozások.

Sokat estek a tőzsdék - Érdemes már venni?Az idei évben elérkezett a régóta várt fordulat a tőkepiacokon, a világ vezető tőzsdeindexei rövid idő alatt sokat estek, a legtöbb piacon hivatalosan is beköszöntött a medve piac, miután a korábbi csúcshoz képest megvolt a 20 százalékos leértékelődés. A befektetőkben az árfolyamesések láttán joggal merülhet fel a kérdés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés