Előfizetői tartalom

Ez már a tizedik: Honda Civic

Hámor Iván
Ha egy adott autóból már a 10. sorozat bevezetését készíti elő egy gyártó, az jelentős múltra utal. A Honda így van ezzel a Civic esetében, melyből 1973-ban jelent meg az első. Az akkori olajválságra adott válasz azóta is népszerű szerte a világon, de elsősorban a tengerentúli piacokon. A 10. generáció az elmúlt sorozatok "külön utas politikája" után ismét - közel - egységes lesz világszerte.

Ugyan a márka egyik legnagyobb darabszámban értékesített típusa a Civic, mégis minden kontinensen más volt nemcsak a szerepe, hanem a formája és tartalma is az elmúlt évtizedben. Átfedések léteztek ugyan, de Amerikában és Ázsiában inkább a 4-ajtós, hagyományos lépcsőshátú kiviteleket kedvelték a vásárlók - és ezért ilyenek is készültek az ottani gyárakban -, míg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés