Visszavágnak a bankok a Facebooknak és a PayPalnak
Üzlet

Visszavágnak a bankok a Facebooknak és a PayPalnak

Portfolio
A hét legnagyobb amerikai bankból hat megelégelte, hogy az egyik legfontosabb bevételi forrásukat, a pénzforgalmi szolgáltatásokat tech-cégek csipegetik, és léptek: hamarosan bevezetnek egy saját azonnali átutalási rendszert, ami mobilokon keresztül is használható lesz - írja a Reuters.A JP Morgan, a Bank of America, a Wells Fargo, a US Bancorp, a Capital One és a PNC Financial része annak a projektnek, amely keretein belül egy új, azonnali átutalási rendszert vezetnek be Amerikában. A Citi, vagyis a negyedik legnagyobb betétállománnyal rendelkező bank viszont kimarad a programból, így a hét legnagyobb betétállomáynú bankból csak hatnál számolják majd el azonnal az átutalásokat.

Az egymás közötti elszámolásra alkalmas rendszer közel valós időben hajtja majd végre a tranzakciókat, ha két olyan ügyfélről van szó, akik valamelyik felsorolt banknál rendelkeznek számlával. A közös rendszert clearXchange névre keresztelték el, és az a céljuk vele, hogy az egyébként 1-3 napig tartó átutalási időket valós idejűre gyorsítsák. Első körben a Bank of Americánál ás a US Bancorpnál élesedik a rendszer. A többi bank még nem határozta meg, pontosan mikor indulnak, várhatóan még idén.

Amerikában eddig a PayPal (Venmo) és a Facebook rendelkezett olyan szélesebb körben elterjedt appal, amelyen keresztül az ügyfelek közvetlenül egymásnak utalhatnak pénzt, ezek gyorsasága ugyanakkor továbbra is attól függ, hogy a bankok mikor írják jóvá a pénzt a fogadó ügyfél számláján. A felhasználók viszont azért is szeretik ezeket az appokat, mert a fogadó fél egyből értesítést kap arról, hogy hamarosan pénz áll a házhoz.

Ami viszont érdekes még, hogy a tervek szerint a most működő régi (non-profit) átutalási rendszert éppen idén ősszel fogják felgyorsítani annyira, hogy ugyan nem azonnal, de a magyarhoz hasonlóan napon belüli elszámolásra legyen képes. Ez azt jelenti, hogy a hat nagybank saját rendszere sokat veszít majd előnyéből, ha ezt a régóta esedékes fejlesztést meglépik.

City of Tomorrow Malmö
újszülött kisbaba kóráhz
hologram vezető asszisztens
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
GettyImages-1075371874