Előfizetői tartalom

Ez még hathengeres - BMW 330d Touring xDrive

Hámor Iván
Régebben, ha nem is volt magától értetődő, elég nagy volt az esély arra, hogy egy BMW-ben hathengeres motor legyen. Ma a méretcsökkentés időszakában erre egyre kisebb az esély, ezért minden olyan darabot meg kell becsülni, ami még a "régi iskolát" képviseli. Ilyen a most kipróbált 330d is, ami ráadásul egy xDrive-val is ellátott kombi volt.

Még 10 évvel ezelőtt is hathengeres motorja volt a 320-asnak is, nemhogy az ennél is nagyobb számot viselő BMW-knek. Ma már csak a legalább 30-as dízelben, illetve a 40-es benzinesben mozog hat dugattyú, innen lefelé négy, de a legkisebbekben csak három, ami a legtöbb felhasználó számára nem jelent semmit, csak azok fanyalognak egy kicsit, akinek valamennyi benzin is csörgedez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés