Előfizetői tartalom

Nem mindenki örül az olajár esésének, de a Lufthansa igen

Portfolio
Esik a Lufthansa árfolyama a légitársaság éves jelentése után, pedig eredményszinten a vártnak megfelelő számokat közölt a cég és a menedzsment azt közölte, hogy 2016-ra is profitnövekedéssel számolt. A pénzügyi igazgató kommentárja azonban elvette a befektetők kedvét, miután az erős versenyre és a jegyárak csökkenésére figyelmeztetett.

A bevételek 7 százalékos növekedése mellett több mint 55 százalékkal ugrott meg a Lufthansa működési eredménye 2015-ben - derült ki a légitársaság ma reggel közzétett éves jelentéséből. 1,82 milliárd eurós profitról számolt be a cég, ami megfelelt az elemzői várakozásoknak, a Reuters konszenzusa szerint ugyanis 1,84 milliárd eurós nyereségre számítottak a piacok....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés