Előfizetői tartalom

Év elején összeomlásra számítottunk, most meg hirtelen minden rendben?

Soha nem indult még annyira csúnyán az év a tőzsdéken, mint idén, látszólag a semmiből estek 10-20 százalékot másfél hónap alatt a fontosabb részvényindexek, a feltörekvő piacokon még nagyobb volt a zuhanás, február közepén pedig már a Portfolio-nak nyilatkozó profik is egyértelműen medve piacról beszéltek. Azóta azonban nagyot fordultak a tőzsdék, a fontosabb részvénypiacokat a tavaly év végi szintekre húzták vissza, látszólag tehát minden rendben.

Van kockázat bővenA befektetők év elején attól tartottak, hogy az olaj ára tovább esik, a kínai gazdaság növekedése jelentősen lassul, ráadásul a világgazdaság motorja, az Egyesült Államok gazdasága is belassul, a helyzetet pedig tovább ronthatja, ha az amerikai jegybank túl gyorsan és túlságosan nagy mértékben emel kamatot. Megnéztük, mi változott év eleje óta,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés