Előfizetői tartalom

A britek kinyírnák a bankokat, az amerikaiak meg megmentenék őket?

Portfolio
A brit fintech cégek összesen 1 milliárd dollárt kalapoztak össze tavaly, és ennek túlnyomó része olyan cégekbe áramlott, amelyek a bankok piacait célozzák. Ezzel szemben más országokban, például az Egyesült Államokban éppen fordított az arány: a fintech cégekbe fektetett összeg nagy része a bankokat támogató fintech cégekbe ment - írja a Financial Times.

A brit és az amerikai fintech iparág egyaránt kitermelt olyan cégeket, amelyek már globálisan terjeszkednek, és egyes banki részpiacokon felrúgták a régi rendet. Például a brit Transferwise a nemzetközi átutalásokat oldotta meg a bankoknál olcsóbban úgy, hogy az országhatárokon belül tartja a tranzakciókat, az átutalás címzettjei mégis megkapják a pénzüket. Amerikában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés