Előfizetői tartalom

Egymás után dőlnek a szénbányák

Csődvédelembe menekült a világ legnagyobb szénbánya társasága, a Peabody Energy több milliárd dollárnyi tartozását nem tudja visszafizetni. A cég elsősorban azért borult meg, mert főként Kínában megváltoztak a szénfogyasztási szokások, a szén ára nagyot esett, ráadásul a vállalat elhibázott akvizíciók miatt hatalmas adósságállományt görget maga előtt. De nem a Peabody az egyetlen szénipari cég, amelynek problémái vannak, az elmúlt években az iparág legnagyobb szereplői sorban csődbe mentek.

Itt az újabb áldozatCsődvédelmet kért a világ legnagyobb privát szénipari vállalata, a Peabody Energy, miután a 133 éve alapított cég legutóbb 3 milliárd dollárnyi kötvényt nem tudott visszafizetni, és elismerte, hogy a hitelezőkkel történő megegyezés nélkül nem képes tovább működni. A vállalat bukása elsősorban a szén iránti kereslet globális csökkenésére,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés