Előfizetői tartalom

Még mindig tőzsdére menne a Duna House

Portfolio
A Duna House lengyel ingatlan- és hitelközvetítő céget vett, a tranzakció érdekessége egyrészt az, hogy a nagy lengyel piacon működő, piacvezető Metrohouse kisebb, mint a Duna House, másrészt a felvásárlást nem a korábban tervezett részvénykibocsátásból, hanem saját részvényekkel és bankhitelből finanszírozták. Az érdekes részletekkel kapcsolatban a cég vezetőit, Guy és Doron Dymschiz-et kérdeztük.

Mi az oka annak, hogy a magyarnál jóval nagyobb piacon a piacvezető hálózat kisebb mint a piacvezető magyar (DH)? Alacsonyabb a közvetítői penetráció vagy piaci fragmentáció az oka? Az ok kettős. Egyrészt az ingatlanközvetítői piac és a hálózatok Lengyelországban később kezdtek el fejlődni, mint Magyarországon. A lengyel piac fejlődése során az eladói és a vevői oldaltól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés