Megismétlődhet minden idők egyik legnagyobb bankrablása?
Üzlet

Megismétlődhet minden idők egyik legnagyobb bankrablása?

MTI
Portfolio
Számos "biztonsági incidens" történt a nemzetközi bankközi fizetéseket bonyolító SWIFT rendszerében - tájékoztatta az ügyfeleit a belgiumi székhelyű SWIFT még hétfőn. A bizalmas tájékoztatásnak a minden idők egyik legnagyobb bankrablásaként elkönyvelt ügyhöz is köze lehet.
Hitelezés 2016 konferenciánkon részt vesz a magyar bankárok krémje. Már várjuk a regisztrációkat!

A SWIFT rendszerében számos olyan incidensre derült fény, amelyben rosszhiszemű bennfentes személyek vagy külső támadók pénzügyi műveleteket kezdeményeztek a hálózatba kapcsolt intézmények számítógépes rendszereiből

- idézi a Reuters hírügynökség az általa megtekintett bizalmas üzenetet, amit a SWIFT küldött hálózatán belül ügyfeleinek.

A belgiumi székhelyű SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) mintegy háromezer pénzintézet által szövetkezeti formában üzemeltetett nemzetközi fizetési műveleteket lebonyolító bankközi átutalási rendszer. A hálózatot világszerte mintegy 11 ezer pénzintézet használja.

A SWIFT felhasználóinak küldött biztonsági figyelmeztetés az első utalás arra, hogy a bangladesi jegybank ellen februárban intézett kibertámadás nem volt elszigetelt eset.

Emlékezetes, ekkor hackerek 80 millió dollárt nyúltak le a bangladesi jegybank Fed-nél vezetett számlájáról, de összesen 1 milliárd dollárt akartak lenyúlni, csak egy baki miatt nem jött össze ez nekik.A rendszeren belül a SWIFT-ügyfeleknek küldött bizalmas figyelmeztetés nem nevezte meg a támadások célpontjait és nem közölte az okozott kárt sem. A SWIFT egyúttal biztonsági frissítést is kiadott a kliensszoftverre.

Natasha Deteran a SWIFT szóvivője a Reuters hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy a támadók a rendszerbe kapcsolt pénzintézetek saját biztonsági rendszereit kompromittálták vagy belső segítséggel, vagy annak feltörésével és így jutottak a SWIFT rendszer használatára jogosító érvényes azonosítókhoz. A SWIFT ezért ügyfeleit a rendszerhez csatlakozást bonyolító Alliance interfész program biztonsági frissítésének a telepítésére kötelezte.
Hitelezés 2016 konferenciánkon részt vesz a magyar bankárok krémje. Már várjuk a regisztrációkat!
shutterstock_1077065507
donaldtrumpgolf
Boris Johnson Brexit igeret beszed1500
Brexit Boris Johnson ketto level Donald Tusk
GettyImages-1135670779
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
GettyImages-1126212271