Előfizetői tartalom

Az Origo eladása jót tett a Telekomnak

Portfolio
Nagyot csökkenhetett a Magyar Telekom árbevétele az első negyedévben, amit elsősorban az energia kiskereskedelmi bevételek kiesése, és a mobil végződtetési díjak csökkenése (tavaly április 1-től 76 százalékkal alacsonyabb lett a díj) okozott. Pozitívan hatott viszont az Origo (2 milliárd forint) és az Infopark (3 milliárd forint) eladása, ez a két tétel 5 milliárd forinttal emelte meg a vállalat EBITDA-ját. Május 3-án teszi közzé negyedéves számait a Telekom, összegyűjtöttük, mire számítsanak a befektetők.

A Portfolio által gyűjtött elemzői konszenzus alapján csökkenő árbevételről, de részben egyszeri tételek miatt emelkedő EBITDA-ról és megugró adózott eredményről számolhat be a Telekom május 3-án.A Magyar Telekom árbevétele 8,1 százalékkal csökkenhetett az idei első negyedévben, a visszaesést elsősorban az energia kiskereskedelmi bevételek csökkenése (2015. július...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés