Előfizetői tartalom

Tízmilliárd fontos üzletet állított meg az EU

Portfolio
Az Európai Bizottság nem engedélyezte a Three tulajdonosainak, hogy megvásárolják a rivális mobilszolgáltatót, az O2-t. Margrethe Vestager versenyjogi biztos indoklása szerint a brit felhasználók érdekeivel ellentétes lett volna a felvásárlás, mert kisebb lett volna a választék és magasabbak lehettek volna az árak - írja az Index.

A vizsgálat alatt az is felmerült, hogy a felvásárlást sértette volna az innovációt is az iparágban. Az üzletnek hatása lett volna a hálózati infrastruktúrára és annak fejlődésére. Ezt pedig aggodalmat keltett a biztosban. Ha létrejöhetett volna az üzlet, akkor a Three 10,25 milliárd fontot fizetett volna az O2-ért. Ezzel csak három szolgáltató maradt volna a brit piacon....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés