Előfizetői tartalom

Rossz hírek a Daimlertől

Portfolio
Több rossz hírrel is szolgált a Daimler: a vártnál nagyobb kereslet visszaesés és létszámleépítés miatt visszavágták a kamionüzletágukkal kapcsolatos profitvárakozásukat, illetve jelezték, hogy 500 millió eurós költséget jelenthet az a visszahívási sorozat, amit a Takata által gyártott hibás légzsákok miatt kell végrehajtaniuk - írja a Reuters.

A Daimlernél fontos üzletág a kamiongyártás, a vállalat árbevételének közel negyedét, míg üzemi eredményének majdnem ötödét adta tavaly. Ezért különösen rossz hír, hogy a vállalat közleményében jelezte, a várakozásoknál várhatóan nagyobb keresletcsökkenés, illetve a brazil operációnál tervezett létszámleépítés (ez közel 100 millió eurós plusz költséget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés