Üzlet

Csak toporogtak az amerikai indexek

Portfolio
Elbizonytalanodtak délutánra a befektetők, az amerikai tőzsdéken kis emelkedésekkel indult a nap, de nem sokkal később minimális mínuszba fordultak az indexek. Pedig érkezett egy biztató makroadat is a délután folyamán.

Vegyes zárás Amerikában

Vegyes elmozdulásokkal fejezték be a napot az irányadó amerikai indexek, a Dow 0,1 százalékot esett, az S&P 500 stagnált, a Nasdaq pedig 0,1 százalékot emelkedett.

Kis eséssel búcsúzott az olaj

Kis eséssel fejezte be a csütörtöki kereskedést az olaj árfolyama, a júliusi határidős WTI 0,2 százalékos csökkenéssel kicsivel 50 dollár alatt zárt.

A nagy válság óta nem volt ilyen rossz negyedévük az amerikai cégeknek

A 2008-2009-es válság óta nem látott mértékben csökkennek a vállalati profitok az amerikai cégeknél, ami főleg az energiaipari cégek számlájára írható az olajár esése miatt. Tovább a cikkhez

Vegyesen állnak az indexek

Tegnapi záróértékük körül ingadoznak az amerikai indexek, miközben a Nasdaq és az S&P 500 esik, addig a Dow továbbra is mínuszban tartózkodik. Alulteljesítő ma a Goldman Sachs és a DuPont részvénye, 1 százalék feletti mínusszal.


Kivégezték az Abercrombie részvényeit

Valósággal kivégezték a csütörtöki kereskedésben az Abercrombie & Fitch részvényeit azt követően, hogy a divatipar egykor ikonikus cége közzétette negyedéves eredményeit. A társaság már sorozatban a 13. olyan negyedévet zárta, amikor a bevétel csökkenéséről számolt be. Tovább a cikkhez

Hiába a jó adat, nem tud emelkedni Amerika

Az amerikai befektetőket napok óta a Fed esetleges nyári kamatemelésének gondolata foglalkoztatja, úgy tűnik, hogy mostanra kezdenek megbarátkozni a gondolattal. Csütörtökön emelkedéssel kezdték a kereskedést az irányadó amerikai indexek, de ez nem tartott sokáig, a nap második felére mínuszba fordultak, pedig egy jó makroadat is napvilágot látott.

A márciusi 1,9%-os növekedést követően áprilisban havi bázison 3,4%-kal bővült az Egyesült Államokban a tartós cikkek megrendelése, ami jelentősen felülmúlta a 0,5% körüli elemzői várakozásokat. További jó hír, hogy a hadi kiadásoktól, illetve a közlekedési eszközök beszerzésétől szűrt mutató is egyaránt a megrendelések növekedéséről tanúskodott, ami pozitív előjel az amerikai ipar kilátásai szempontjából.

Az amerikai indexek közül a Dow 0,2 százalékos csökkenésnél jár, a Nasdaq stagnál, míg az S&P 500 0,1 százalékot esett.Hiába a jó adat, nem tud emelkedni Amerika

Nagyon belehúzott az amerikai ipar áprilisban

A márciusi 1,9%-os növekedést követően áprilisban havi bázison 3,4%-kal bővült az Egyesült Államokban a tartós cikkek megrendelése, ami jelentősen felülmúlta a 0,5% körüli elemzői várakozásokat. További jó hír, hogy a hadi kiadásoktól, illetve a közlekedési eszközök beszerzésétől szűrt mutató is egyaránt a megrendelések növekedéséről tanúskodott, ami pozitív előjel az amerikai ipar kilátásai szempontjából. Tovább a cikkhez
Roska Botond
Ader Janos 2050 Magyarorszag klimasemlegesseg GettyImages-810451352
Varga Judit magyar vetoGettyImages-1156220693
unios tagsag visszaforditas Emmanuel Macron GettyImages-1187821001
Motor app Continental
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
repules szegell iata GettyImages-1180597944