Üzlet

Kivégezték az Abercrombie részvényeit

Portfolio
Valósággal kivégezték a csütörtöki kereskedésben az Abercrombie & Fitch részvényeit azt követően, hogy a divatipar egykor ikonikus cége közzétette negyedéves eredményeit. A társaság már sorozatban a 13. olyan negyedévet zárta, amikor a bevétel csökkenéséről számolt be.
Az erős versenytől szenvednek az amerikai divatipar képviselői. Az Aeropostale és az American Apparel már csődvédelemhez folyamodott, az Abercrombie & Fitch pedig sorozatban a 13. olyan negyedévet zárta, amikor a bevétel csökkenéséről volt kénytelen beszámolni év/év alapon. A fogyasztási szokások változása az olyan cégeknek kedvez, mint a H&M, vagy a spanyol Inditex, a Zara márka tulajdonosa. Illetve az online kiskereskedelem a ruházati cikkeknél is egyre nagyobb részt hasít ki az értékesítésekből, ami "kannibalizálja" a bolti eladásokat.

Az Abercrombie esetén a legalább egy éve nyitva tartó üzletek eladásai 4 százalékkal csökkentek az első negyedévben, ami nagy csalódást okozott a befektetőknek, az elemzők várakozásai alapján ugyanis 1,2 százalékos növekedéssel számoltak. A teljes bevétel 3,4 százalékkal esett az április végén zárult negyedévben, 685 millió dollárra, ami jelentősen elmaradt a 710 millió dolláros elemzői várakozásoktól.

Nettó eredménye 40 millió dolláros veszteség lett az egyszeri tételek hatásait kiszűrve, ami részvényenként 59 centes veszteségnek felel meg. Ehhez képest az elemzők csak 51 centes veszteséget vártak.

A folyó negyedév is még "kihívásokkal teli" lesz a menedzsment szerint, de az év második felében már elkezdenek hatni a reorganizációs intézkedések - ígéri a társaság.

A befektetők mindenesetre ezt még nagyon távolinak látják, a gyorsjelentésre 17 százalékot zuhant az árfolyam.Kivégezték az Abercrombie részvényeit
Ökológiai gazdálkodás: Magyarország az uniós lista végén kullog
Nemzeti konzultációt tart Emmanuel Macron
Kincses Gyula
Az új ukrán elnök keményen visszaszólt Putyinnak
Vida József megvette a TV2-t
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hazai és nemzetközi kitekintés.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
olajfinomiot