Előfizetői tartalom

Akkumulátorgyárat építhet a Volkswagen

MTI
|
Portfolio
Elektromos autókhoz való akkumulátorokat gyártó üzemet építhet a Volkswagen-csoport - jelentette pénteken a Handelsblatt című német üzleti lap. A német járműgyártó akár tízmilliárd eurót is fordíthat a beruházásra, amelynek célja az önállóság megteremtése, vagyis a függőség megszüntetése az ázsiai akkumulátor-beszállítóktól.

A Volkswagen így az amerikai Tesla példáját követheti, amely már el is kezdte felépíteni Gigafactory nevű akkumulátor-gyárát, amely több mint 5 milliárd dollárba kerülhet, és 2016 végén kezdheti el a termelést. A Handelsblatt szerint a VW vezetése egyelőre mérlegeli a lehetőségeket, így még az is nyitott kérdés, hogy az üzemet Németországba, Kelet-Európába vagy Ázsiába...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés