Előfizetői tartalom

Észak-Korea követhette el minden idők legnagyobb bankrablását

Portfolio
Az elmúlt hónapokban az ázsiai bankokat ért digitális támadások mögött a kutatók Észak-Koreát sejtik, ami egyrészt azért problémás, mert fel tudták törni a világ szinte összes bankja által használt, szuperbiztonságos Swift névre keresztelt informatikai rendszert, másrészt pedig azért, mert ez az első olyan alkalom, hogy egy ország egy másik bankjaitól közvetlenül pénzt lopott volna el - írja a New York Times.

Három támadás érte most Ázsia különféle országainak bankjait, a Symantec kutatói szerint a tolvajok egy ritka kódot használtak, amelyet két korábbi esetben: a Sony-t ért 2014 decemberi támadás esetén és a Dél-Koreát ért 2013 digitális támadássorozatnál használtak. Az Egyesült Államok és Dél-Korea a Koreai NDK-t vádolják a támadásokkal, de erre független szakértők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés