Előfizetői tartalom

Utánajártunk, mennyi pénzt talicskáztak ki az országból az autóipar nagyágyúi

Tavaly erős évet zárt a hazai járműipar négy meghatározó szereplője, ami jó hír Magyarországnak is. Az Audi eredményén kicsit sem látszott meg a botrány, a Mercedes idehaza gyártott kompaktjait úgy vitték, hogy a következő években további 185 milliárd forintot költenek el nálunk beruházásra, a Suzuki az új Vitarának köszönhetően közel triplázta nyereségét, míg az Opel Szentgotthárdon bedurrantotta a termelését a Flex üzemben. A fanyalgók is megnyugodhatnak, idén egyik cég sem fizetett osztalékot, ellenben több embert foglalkoztattak, így a személyi jellegű ráfordításaik elérték a 150 milliárd forintot. 2016-ban viszont több kihívással is meg kell birkózniuk a gyártóknak.

Jó éve volt a hazai ipar zászlóshajójánakKözzétették a magyarországi autógyártók tavalyi eredményeiket, amelyekből kiderült, hogy erős évet tudhatnak maguk mögött. Ugyanakkor nagy meglepetésről nem beszélhetünk. Az európai autópiac felfutásából és a hazai ipari teljesítményben betöltött növekvő szerepükből erre már számítani lehetett. Tavaly a járműgyártás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés