Előfizetői tartalom

A Porsche és az Audi viszi a hátán a Volkswagent

Portfolio
A Volkswagen közzétett első negyedéves beszámolóját. Ebből kiderült, hogy a cégcsoport hiába értékesített több járművet globálisan, a negatív devizahatás miatt csökkent az árbevétele. Az üzemi eredménye pedig csak egyszeri tételek pozitív hatására tudott a tavalyival nagyjából megegyező szinten alakulni. Jó hír viszont, hogy a cégcsoport nettó likviditása tovább erősödött a LeasePlanben meglévő részesedésük értékesítésének köszönhetően, így ha a várakozásokhoz képest nagyobb kiadásra is kényszerülnének a dízelbotrány miatt, lenne hová nyúlnia a németeknek. Rossz hír viszont, hogy a menedzsment szerint a várakozásoknál nagyobb mértékben csökkenhetnek a bevételeik 2016-ban. Az árfolyam esik, igaz, a technikai kép még mindig pozitív.

A Volkswagent még az ág is húztaA Volkswagen-csoport közel 2,5 millió járművet értékesített globálisan, ami 0,8 százalékos növekedést jelentett 2015 első negyedévéhez képest. Ez döntően annak volt köszönhető, hogy a nyugat-európai és az ázsiai-csendes óceáni régiókban a megnövekedett kereslet ellensúlyozni tudta a dél-amerikai és a kelet-európai piacokon tapasztalható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés