Előfizetői tartalom

Brüsszel: egyik kormány se tiltsa be az Ubert és az Airbnb-t!

Portfolio
Brüsszel arra hívja fel az unió kormányait, hogy ne tiltsák be és ne korlátozzák az Ubert, Airbnbt és társait, vagyis a sharing economy típusú cégeket. A betiltás legfeljebb "végső menedék" lehetne, ehelyett egységesíteni szeretnék az ilyen jellegű szolgáltatások szabályozását az unióban - írja a Financial Times. Az első uniós szabályozási javaslatot várhatóan csütörtökön teszi közzé az Európai Bizottság.

Az Uber, Airbnb és társai azzal szembesülnek Európban és úgy általában véve az egész világon, hogy míg egyes országokban kifejezetten támogatók velük szemben a szabályozók, addig más országokban - mint az Uber esetében Magyarországon - kifejezetten tiltják őket. A britek például támogatják az Ubert, a Franciáknál viszont még börtönbüntetés is járhat az Uber helyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés