Előfizetői tartalom

A jövő bankját a fintech-forradalom teremti meg

Portfolio
A fintech forradalom egyik legfontosabb része, hogy az emberek ma már real time kommunikálnak egymással, nagyon alacsony költségek mellett, és pontosan ezt akarják a pénzügyekben is. Rengeteg, és egyre több pénz megy ezekbe a cégekbe, melyek a jövő bankolását is meghatározhatják. A világ szegényebb felét becsatornázzák a pénzügyi rendszerbe, a fizetéseket olcsóvá és gyorssá teszik, és vannak, amelyek egy csomó pénzt spórolhatnak meg a bankoknak is.

Egy amerikai csekk beváltása Londonban például úgy megy, hogy csak 35 nap után érkezik meg a pénz a számlára - kezdte előadását Chris Skinner, nemzetközileg elismert fintech szakértő az MKB Fintech Lab rendezvényén. Miközben például Bitcoinnal közel ingyen közel azonnal is lehet pénzt mozgatni a világon. Vagy például a személyek közötti P2P fizetésben a Venmo alkotott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés