Előfizetői tartalom

Egyik csapás a másik után éri a hazai brókercégeket

Nem volt könnyű 2015 a befektetési vállalkozásoknak, az év elején a svájci frank árfolyamküszöbének elengedése okozott több szolgáltatónak veszteségeket, részben emiatt terebélyesedett ki a brókerbotrány, ezért viszont az életben maradt cégek Beva-befizetései is emelkedtek. Bár a botrányok után az ügyfelek bizalma lassan visszatért, az ügyfélállományok elkezdtek visszaépülni, a tavalyi eredményeken alapos nyomot hagytak a nem várt események. Idén év elején a bevételek és a profit is tovább csökkent, bár negyedévről negyedévre javul a szektor eredménye, éves bázison még nem látunk fordulatot a szektorban.

Csökkenő befszolgáltatási eredményA befektetési szolgáltatók összesített eredménye tavaly 16,1 milliárd forint volt, ami közel negyedével alacsonyabb, mint 2014-ben, utoljára 2012-ben volt ennél alacsonyabb a szektor eredménye.A visszaesést egyrészt természetesen az okozza, hogy időközben kiestek a szektorból a brókerbotrány főszereplői, a Buda-Cash, a Quaestor és a Hungária...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés