Előfizetői tartalom

Döntött a felügyelet, folytatódhat a Volkswagenek visszahívása

Portfolio
A német szövetségi közlekedési felügyelet (KBA) engedélyezte a Volkswagen-csoportnak, hogy megkezdje visszahívását további 800 ezer autójának. A felügyelet a Passat, a CC és az EOS javításához járult most hozzá, amelyek kivétel nélkül az EA 189-es dízel motorcsalád 2.0 literes erőforrásaival futnak - írja a cégcsoport közleményében.

Ez jó hír a vállalatnak, ugyanis eddig csupán 50 ezer járművüket tudták visszahívni és kijavítani abból a 8,5 millióból, amely a dízelbotrányban érintett és Európa útjain fut. Globálisan összesen 11 millió autó visszahívására, javítására vagy cseréjére lesz szükség. A visszahívási akció egyébként azért akadt meg, mert a Volkswagen-csoport ugyan kidolgozott olyan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés