Előfizetői tartalom

Ez is egyfajta rezsicsökkentés: a cégek járnak jól

Portfolio
Míg az emberek nagy része még mindig egyetemes szolgáltatótól veszi az áramot, az összes villamos energia fogyasztás nagyobb részét adó vállalatok a szabadpiacon versengő kereskedőktől veszik meg az áramot. Az elmúlt néhány évben az áramfogyasztás jellemzően a szabadpiacon bővült, míg az egyetemes szolgáltatásban eladott áram mennyisége jórészt stagnált vagy visszaesett. A vállalatoknak érdemes lehet több kereskedőtől is ajánlatot kérni, ezek ugyanis árban és kapcsolt szolgáltatásokban is versenyeznek egymással. Megnéztük, hogyan néz ki ma a magyar villamos energia piac.

Ma Magyarországon a villamos energia piacán kétféle szolgáltatási forma létezik: a szabadpiaci ellátás és az egyetemes szolgáltatás. Az egyetemes szolgáltatást a lakosság és a kisfeszültségű hálózatra csatlakozó, egyetemes szolgáltatásra jogosult cégek veszik igénybe, itt hatósági áron történik az áramfogyasztás. Ezzel szemben a szabadpiacon a kereskedőktől veszik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés