Előfizetői tartalom

Autós apokalipszist jósol az Uber vezére, ha nem cselekszünk

Portfolio
"A Galaxis útikalauz stopposoknak" c. regénysorozatban a Földre látogató űrlény Fordnak nevezi el magát, mivel abból indul ki, hogy az autók jelentik a domináns életformát a bolygónkon. Ez egy teljesen elnézhető tévedés, ha megnézzük ma a városainkat - kezdi vendégkommentárját az Uber vezére, Travis Kalanick a Wall Street Journal hasábjain.

A regény úgy kezdődik, hogy a Földet azért kell elpusztítani, mert egy galaktikus autópálya útjában van. Persze ennyire nem rossz a helyzet, de Kalanick szerint a fémmonstrumok a teret, a pénzt és a természeti erőforrásokat is elveszik az emberektől. Ha nem gondoljuk újra a városaink közlekedési rendszerét, akkor azok össze is omolhatnak a több mint egy milliárd autó súlya...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés