Előfizetői tartalom

Az Uber és az Airbnb magasról tesz a tőzsdére

Portfolio
Az idei év eddig elég tragikusan alakul a tőzsdei kibocsátásoknál, az Uber vagy az Airbnb láthatóan nem igyekszik tőzsdére, ezek a cégek köszönik szépen, jól vannak. Az év eleje óta látott gyászos teljesítményben több tényező is szerepet játszhat, elég csak az olajár összeomlására vagy a kínai félelmekre és az erősödő amerikai kamatemelési várakozásokra gondolni. Ez persze nem feltétlenül rossz, ilyen gyenge évek után ugyanis a múltban kimagasló részvénypiaci hozamok voltak megfigyelhetők.

Lefagyott a piac, nem mennek tőzsdére a cégekIgen gyászos volt az idei első negyedév az amerikai tőzsdei kibocsátásoknál (IPO), összesen 9 tranzakció történt, melynek során az érintett vállalatok összességében 1,2 milliárd dollárnyi tőkét tudtak bevonni a Dealogic adatai szerint. Ez negatív rekord 2009 első negyedéve óta, ez utóbbit külön nem kell magyarázni.Az öt cégből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés