Előfizetői tartalom

A munkaerőhiány az oka, hogy alig találunk éjjel nyitva Tescót

Portfolio
Egyértelműen munkaerőhiánnyal, illetve a magas kiadást jelentő éjszakai pótlékfizetéssel magyarázható az, hogy a Tesco miért csak kisszámú üzletében állítja vissza júniustól, az év elején eltörölt éjszakai nyitva tartást. Elsősorban a vezetőket és a szakembereket nehéz műszakba állítani - jelezte a céggel folytatott egyeztetései alapján a Napi.hu-nak Sáling József.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke szerint a vasárnapi újranyitás már így is igen erősen leterhelte a Tesco humánerőforrás tartalékait, miközben az éjszakai műszakot nem lehet javarészt alkalmi-, vagy részmunkaidősökkel megoldani. Elsősorban teljes menedzsment-gárdákra, illetve képzettebb dolgozókra - például hentesekre, pékekre lenne szükség, akik pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés