Előfizetői tartalom

Ilyen lesz az MNB alapítvány budavári épülete

Portfolio
A felújítást követően angol nyelvű PhD iskola és kiállítótér nyílik a Budai Városháza egykori, Úri utca 21. szám alatti épületében. A Magyar Nemzeti Bank által alapított Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány tulajdonában álló ingatlanban oktatási helyiségek, előadótermek valamint kutatóterek kapnak helyet. Emellett a földszinten és a pinceszinten az épület történetét bemutató kiállítás nyílik a turisták számára. Az ingatlant az alapítvány az MNB-től kapta, így ezért nem kellett fizetnie.

A mai épület első elemei 1688-ban készültek, amikor a török hódoltság után újraszerveződő Buda ezt a helyet jelölte ki a városháza számára. A következő évtizedek folyamatos hozzáépítései eredményeként az épület a XVIII. század elejére nyerte el mai formáját.Az épület a XIX. század végénA II. világháború pusztításainak nyomaAz épület napjainkban1873-ban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés