Németországban is betiltanák a benzines és a dízeles autókat
Üzlet

Németországban is betiltanák a benzines és a dízeles autókat

Portfolio
2030-tól csak olyan autókat regisztrálhatnak a német hatóságok, amelyek nem bocsátanak ki káros anyagot, nyilatkozta Rainer Baake, gazdasági miniszterhelyettes. Eszerint a teljes német autópiac átállhat az elektromos autókra.
Ahogyan azt már korábbi cikkünkben megírtuk, Norvégiában 2025-től betilthatják a benzin- és dízelüzemű autók értékesítését. A héten kiderült, hogy a német kormányzat is hasonló lépésre készül.

Ahhoz, hogy az ország korábbi szándékának megfelelően 2050-ig minimum 80 százalékkal csökkenteni tudja széndioxid-kibocsátását, radikálisan vissza kell fogni a közlekedésből származó légszennyezést - nyilatkozta Rainer Baake, a kormány gazdasági miniszterhelyettese.

Mivel egy autó Németországban átlagosan 20 évig van a forgalomban így várhatóan 2050-re a német utakon közlekedő autóknak mindössze kis része maradhat hagyományos benzin vagy dízel üzemű. A miniszterhelyettes szavai szerint a teherszállító járműveket nem érinti a korlátozás, azt várhatóan csupán a személyautóknál vezetik majd be.

Az elektromos autók elterjedését világszerte különféle kedvezményekkel segítik ideértve Kínát, Franciaországot, vagy Svédországot. A német kormányzat szintén számos ösztönzővel, például adócsökkentésekkel igyekszik támogatni az elektromos járművek használatát, aminek következtében 2020-ig közel fél millió, tisztán elektromos hajtású autó közlekedhet Németország útjain. Ez a szám egyébként jóval elmarad a korábbi ambiciózusabb, 1 millió darabos várakozásoktól, ami veszélyezteti az ország korábban deklarált célját, miszerint 2020-ra 40 százalékkal csökkenti a széndioxid kibocsátását (az 1990-e szinthez képest).

A német autóeladások egyelőre nem tükrözik a kormányzat várakozásait, hiába az állami ösztönzők, az idén regisztrált autók közül eddig mintegy 25 ezer db rendelkezik tisztán elektromos meghajtással, szemben a német utakon közlekedő 30 millió benzines, illetve 14,5 millió dízel autóval
ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
ferrari_getty_editorial