Előfizetői tartalom

Kezdhetünk barátkozni a 20 dolláros olajárral

Portfolio
Az elmúlt hónapok jelentős olajpiaci emelkedése után megtorpanni látszik az árfolyam. A Nemzetközi Energia Ügynökség napokban megjelent elemzése szerint viszont már 2017 elejétől egyensúlyba kerülhet az olaj piaca, ami pozitívan hathat a nyersanyag árfolyamára is. Nem minden elemző ilyen optimista azonban, hosszú idősoros elemzésére hivatkozva Paul Jackson nyersanyagpiaci szakértő szerint hamarosan 20 dollárig eshet az olaj hordónkénti ára.

Februári, 26 dolláros mélypontjáról az utóbbi négy hónapban 51 dollárig tudott emelkedni a WTI hordónkénti ára. A nyersanyag annak ellenére is jól teljesített, hogy a nagy olajexportőr országok továbbra sem tudtak megegyezni a termelésük visszafogásáról, a kitermelés volumene folyamatosan felülmúlta a keresletét, a világban meglévő olajtartalékok pedig korábban nem látott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés