Üzlet

A Brexit miatt német ingatlanba menekülnek a befektetők

Portfolio
Nagy az esés a tőzsdéken, de nem minden szektor vállalatainak árfolyama esik, a befektetők biztos menedéknek gondolják a német ingatlancégeket, de a vegyipari cégek árfolyamai is emelkednek.

Veszik a német és osztrák ingatlancégeket

Miközben szinte minden szektor vállalatainak részvényárfolyama esik ma, több európai, elsősorban német és osztrák ingatlanvállalat árfolyama emelkedik. A befektetők arra spekulálnak, hogy a britek kilépése az EU-ból inkább lehetőség az ingatlancégeknek, mivel több vállalat is dönthet úgy, hogy a Brexit miatt átteszi székhelyét például Németországba vagy Ausztriába, ezzel élénkítve ezeknek az országoknak a lakó- és irodaingatlan piacát. A Vonovia 3,5, a Deutsche Wohnen 2,4, a LEG Immobilien 1,7, az osztrák BUWOG árfolyama pedig 0,8 százalékot emelkedett. A Vonovia papírjai azért is emelkednek, mert a Morgan Stanley egyenlő súlyozásról felülsúlyozásra javította ajánlását.

A Brexit miatt német ingatlanba menekülnek a befektetők

Emelkednek a vegyipari cégek árfolyamai is

Nem csak a német és osztrák ingatanvállalatok, de a vegyipari cégek árfolyamai is emelkednek, amit elsősorban a Henkel felvásárlási ajánlata váltott ki. A német vegyipari cég ugyanis ajánlatot tett a háztartási cikkeket gyártó Sun Porducts Corpr-ra, 3,6 milliárd dollárt fizetne a Sun Products-ért, amellyel piaci helyzetét kívánja megerősíteni. A hitelből finanszírozott akvizícióval a Henkel a Sun Products egész termék portfolióját átvenné, amivel Észak-Amerika második legnagyobb háztartási szereket gyártó vállalatává válna a Procter & Gamble után. A hangulatot az is javította, hogy céláremelés érkezett a Henkelre, az Independent Research a korábbi 105 euróról 110 euróra emelte a vegyipari vállalat részvényeire adott célárfolyamát, az elemzőház új célára közel 5 százalékkal magasabb a Henkel jelenlegi piaci árfolyamánál. Ma a Henkel 1,7, a Bayer 1 százalékot emelkedett.

A Brexit miatt német ingatlanba menekülnek a befektetők
koronvavirus
sme kkv csomag laptop
kínai jüan
A lány, aki végrehajtotta a világ egyik legnagyobb hackertámadását, majd ezzel hencegett
zöld környezet levél
DSZZS20200216016
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Cimlap_Shell