Halálos balesetet okozott egy Tesla robotpilótája
Üzlet

Halálos balesetet okozott egy Tesla robotpilótája

Portfolio
Megtörtént az első halálos baleset, amit egy önvezető autó okozott, mégpedig egy Teslához köthető az eset. Egy S-modell tulajdonosa vesztette életét Floridában, amikor önvezető módban használta az elektromos autót. A hír nem tesz jót a technológia elfogadottságának, a szkeptikusok igazolva érzik magukat, a szabályozó hatóságok pedig vizsgálódni kezdenek az elektromos autókat gyártó cégnél, aminek nem örülnek a Tesla befektetői sem.
Tragikus esemény fűződik a Tesla nevéhez, megtörtént az első haláleset, amit önvezető autó okozott. A vállalat egy május 7-i balesetet jelentett most be, a körülmények tisztázása után.

A 40 éves Joshua Brown a floridai Williston városánál "robotpilóta" üzemmódba kapcsolta a Tesla S-modelljét, ami tipikusan arra jó, hogy autópályákon segítse a sofőröket. De ebben az esetben a napsütésben az autó szenzorai nem érzékeltek egy nagy, fehér teherautót és az utánfutóját, ami az autópályán haladt. A robotpilóta teljes sebességgel át akarta vezetni az utánfutó alatt az autót. A rendőrségi jelentés szerint a Tesla tetejét teljesen letépte az utánfutó az ütközés erejétől - írja a The Guardian.

Az amerikai autóipari szabályozó hatóság vizsgálódni kezdett a Teslánál, 25 ezer darab S-modellt vizsgálnak át. A Tesla hozzátette, hogy a 130 millió mérföld alatt, amit a robotpilótával tettek meg a Tesla-tulajdonosok, mindössze egy halálos baleset történt. Ezzel szemben a világban minden 60 millió mérföldre jut egy haláleset.

Halálos balesetet okozott egy Tesla robotpilótája
Forrás: Europress / Getty
A Tesla részvényesei nem fogadták jól a híreket, a részvények árfolyama közel 3 százalékot esett a zárás utáni kereskedésben.

A hír nem tesz jót az önvezető technológia elfogadottságának sem, főként hogy az önvezető autók szószólói pont azzal érvelnek, hogy sokkal biztonságosabb tud lenni, mintha az emberekre bízzák a vezetést.

Íme egy pozitív példa Elon Musk Twitteréről:


brexit0923
Fed: nincs szó új kamatcsökkentési ciklusról
huaweimatex
zuckerberg
Malajzia
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
huaweimatex