Üzlet

Újabb részvénykibocsátás ősszel a magyar tőzsdén

Portfolio
A részvényeivel már jelenleg is a BÉT "T" kategóriájában jelenlevő Alteo ősszel újabb részvénykibocsátásra készül, a frissen bevont forrást a növekedési stratégia megvalósítására fordítanák.

Elindult a folyamat

Május végén számoltunk be arról, hogy tőzsdei kibocsátáson dolgozik az alternatív energiatermelésben utazó Alteo, a kötvények után részvénykibocsátással vonna be forrást a tőkepiacról a vállalat. Most a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyta az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. nyilvános részvény-kibocsátási tájékoztatójának közzétételét, ezzel megnyílt az út a smart energy management szolgáltatásokat nyújtó vállalat őszre tervezett nyilvános részvényértékesítése előtt.

A kibocsátás részletei

  • Az Alteo legalább 25 000, legfeljebb 250 000 új részvényt bocsát ki, de a kereslettől függően a már korábban kibocsátott és a Wallis Asset Management tulajdonában lévő részvényeket is felajánlhatják a kibocsátás során, így összesen akár 900 000 rézvényt is bevezethetnek a BÉT-re. (Az Alteo eddig összesen 1 750 158 darab, 100 forint névértékű "A" sorozatú, névre szóló dematerializált törzsrészvényt bocsátott ki, a részvények a BÉT "T" kategóriájába vannak bevezetve.)
  • A részvényeket nyílt- és zártkörben is értékesítik. A nyilvános értékesítési időszak 16 munkanap, 2016. szeptember 26-tól 2016. október 17-ig tart.
  • Addig nem kerül sor a részvények értékesítésére, amíg összesen legalább 3 milliárd forint kibocsátási értékű új részvényre nem történik részvényigénylés.
  • Részvényárat, ársávot, maximális árat nem tettek közzé a tájékoztatóban. A részvények ára a nyílt- és a zártkörű értékesítésben megegyezik, ha azonban a zártkörű értékesítés meghiúsul, a nyilvános viszont nem, akkor a nyilvános értékesítésnél az értékesítési ár megegyezik a maximális árral. Az értékesítési ár a zártkörű értékesítés során leadott ajánlatok (könyvépítés) alapján, az allokációval egy időben kerül meghatározásra, előreláthatólag 2016. október 20-án.
  • A vezető forgalmazó az UniCredit Bank Hungary, a társ-forgalmazó az Erste Befektetési Zrt.. Érdemes megjegyezni, hogy az Alteo kibocsátási tájékoztatójával kapcsolatban semelyik forgalmazó nem tett felelősségvállaló nyilatkozatot (jegyzési garanciát sem vállaltak), az Alteo és a forgalmazók egyetemleges felelősségének hiányában a részvénykibocsátás a befektetők szempontjából a szokásostól eltérő kockázatúnak minősül.
  • A kibocsátási prospektus itt érhető el.

Mire fordítják a friss tőkét?

A tervezett tőkepiaci forrásbevonással a vállalatcsoport növekedési stratégiájának megvalósításához kívánja biztosítani a saját erőt. A vállalat vezetői 38 milliárd forint értékben azonosítottak a vállalat számára számításba vehető befektetési és beruházási lehetőségeket, ezek közül az elkövetkező években legalább 10-14 milliárd forint értékben szeretnénk projekteket megvalósítani A vállalatcsoport szakértői szerint a várhatóan jövő januárban életbe lépő új megújulóenergetikai támogatási rendszer, illetve a vállalatok növekvő igénye az okos energetikai megoldások iránt jelentős növekedést jelez előre az Alteo által megcélzott szegmensben.
volkswagen_getty
áder jános_mti
hindenburg_getty
borkai zsolt_győr_mti
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
wall street_getty