Előfizetői tartalom

Itt az első gyorsjelentés - jöhetnek az új csúcsok a tőzsdéken?

Portfolio
Ahogy arra az elemzői várakozások alapján számítani lehetett, profitcsökkenéstől szenvedett az Alcoa a második negyedévben, amin nem is lehet csodálkozni, látva az alacsony alumíniumárakat. A részvények mégis 3 százalékot emelkedtek a zárás utáni kereskedésben, miután a vártnál magasabb profitról számolt be a cég. A menedzsment már a kohászati üzletág leválasztására készül, ami az év második felében esedékes. Az Alcoa gyorsjelentése mindig kiemelt figyelmet kap, hiszen az amerikai blue chipek közül elsőként jelent és így sokan mértékadónak tartják az egész gyorsjelentési szezonra nézve. Alapvetően jó hírrel szolgált a cég, különösen annak fényében, hogy már eddig több mint 80 profit warningot tettek közzé az S&P 500 index vállalatai, így az Alcoa vártnál jobb számai megnyugtathatták a vállalati profitok miatt aggódó befektetőket. Az elemzői várakozások szerint ráadásul sorozatban az ötödik olyan negyedév jöhet, amikor csökkennek a vállalati profitok, amire 2008 óta nem volt példa.

Megkezdődött a jelentési szezon"Hivatalosan" is megkezdődött a második negyedéves gyorsjelentési szezon az Egyesült Államokban, hétfőn, az amerikai tőzsdék zárását követően közzétette az április-júniusi időszakra vonatkozó számait az Alcoa. Az alumíniumgyártó profitszinten kellemes meglepetést okozott, így a részvények emelkedésekkel reagáltak a gyorsjelentésre.Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés