Előfizetői tartalom

Fontos határidő közeleg - Készülhetnek a magyar cégek

Portfolio
2002-es bevezetése óta az euróövezet közös pénzét, az eurót, illetve a ráépülő pénzforgalmi szolgáltatások piacát még mindig az egységesség hiánya jellemzi. Ugyanis a tagországok az euró bevezetése után is még jó ideig a régi jogi környezetükben, a régi elszámolási rendszereikkel nyújtják a pénzforgalmi szolgáltatásaikat, ami miatt ez az elvártnál kevésbé lett hatékonyabb vagy olcsóbb. Ezen változtatnának az uniós szabályozók az úgynevezett SEPA végdátum rendelettel 2016. október végétől, ami már az eurózónán kívüli, így többek között a hazai pénzforgalmi szolgáltatókat és vállalkozásokat érinti.

Mi is az a SEPA? A Single Euro Payment Area, vagyis az Egységes Euró Fizetési Övezet lényege, hogy az unió tagállamaiban a fogyasztók és a cégek azonos feltételek mellett tudjanak eurós pénzforgalmat (átutalásokat, beszedéseket) bonyolítani. A SEPA jelenlegi tagjai az EU 28 országa mellett Izland, Lichtenstein, Monaco, Norvégia és Svájc. Az övezeten belül az eurós tranzakciókat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés