Előfizetői tartalom

Azt hiszed, hogy a Pokémon csak egy játék? Pedig megváltoztathatja a világot

Évek óta azt halljuk, hogy a virtuális és a kiterjesztett valóság használata lesz a következő nagy dobás a tech szektorban, az áttörés azonban eddig elmaradt. Nem Google Glass-szal a fejükön mászkálnak az emberek az utcákon és otthon sem Oculus Rifttel szórakoztatják magukat, de lehet, hogy a Nintendo egyszerű játéka most elhozza az áttörést és vízválasztó lesz az idei év. A Pokémon GO nem csak egy újabb "buta" okostelefonos játék, sokkal több annál. Ha elvonatkoztatunk a játéktól, elképzelhetjük, hogy mi mindenre használhatnánk akár a munkánk során a kiterjesztett valóságra építő alkalmazásokat, amelyek az oktatást, a kiskereskedelmet, az egészségügyet, de még a katasztófavédelmet is forradalmasíthatják.

Kapcsolódó cikkünk2016.07.12A Pokémon a legújabb őrület - érdemes még beszállni?Világszerte kis virtuális lények lepték el az utcákat, arra késztetve az embereket, hogy egy okostelefonos játék miatt felálljanak a kanapéról és felfedezzék a várost. (Persze ezt nem teljesen a hagyományos értelemben, hanem egy okostelefon kijelzőjén keresztül.) De ha elvonatkoztatunk a játéktól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés