Sokan nem tudják, hogyan kell vezetni az autópályán
Üzlet

Sokan nem tudják, hogyan kell vezetni az autópályán

Portfolio
Az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Osztályának vezetője szerint az autópályákon szolgálatot teljesítő több rendőr valóban szabálykövető magatartásra késztetné az autósokat, de a baleseteket mindenekelőtt a figyelmesebb vezetéssel lehet megelőzni. A legtöbb tragédiát ugyanis az okozza hétvégenként, hogy sokan nem tudják, hogyan kell közlekedni a sztrádákon - számol be az InfoRádió.
Nem a rendőrség jelenléte a meghatározó, hanem az autópálya sajátosságainak megfelelően kellene közlekedni - jelentette ki Kiss Csaba.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Osztályának vezetője elmondta, az autópályákat tartják a legbiztonságosabb útvonalnak, hiszen fizikailag el van választva egymástól a két, szemben lévő forgalmi sáv, sokan azt gondolják, kevés figyelem és összpontosítás kell a szabályos közlekedéshez, de néha éppen ez a hátránya.

Főleg kánikulában nagyon könnyen tompul a járművezető figyelme, sokkal meghosszabbodhat a reakcióidő. Komolyabban kellene venni az autópályán való közlekedést, mint sokan teszik

- hangsúlyozta Kiss Csaba.

Hozzátette, úgy előzzünk, hogy minél nagyobb legyen a sebességkülönbség. Csak akkor menjünk ki a gyorsabban haladó járművek közé, ha már megfelelő sebességgel haladunk, hogy minél hamarabb be tudjuk fejezni az előzést, utána pedig vissza kell sorolni és nem feltartani a többieket.

Nem biztos, hogy szerencsés egy nagy sebességgel - függetlenül attól, hogy szabálytalanul - közlekedő jármű elé kimenni és minimális sebességkülönbséggel megelőzni az előttünk haladót

- mondta az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Osztályának vezetője.

Kiss Csaba megjegyezte, sokan nem figyelnek a többiekre, csak magukkal vannak elfoglalva. "Ez a nagy forgalom és a nagyobb sebességgel való közlekedés miatt hirtelen fékezésekre késztethet, ami pedig olyan hullámzó hatással van a forgalomra, hogy akár vészfékezésre is kényszerítheti a többi közlekedőt" - tette hozzá az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Osztályának vezetője. Jó lenne, ha minden kilométerkőhöz lehetne rendőrt állítani, de mindenkinek be kell tartania a szabályokat és a többiekre is figyelve kellene közlekedni - hangsúlyozta Kiss Csaba.

"Ha meglátnak egy rendőrautót vagy egy sebességmérőt, annak vannak hatásai, visszafogják magukat az autóvezetők, de ha csak emiatt tartják be a szabályokat, az régen rossz.

Sokkal fontosabb az, hogy rugalmasan, a forgalom ritmusának megfelelően közlekedjünk!" - hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Osztályának vezetője.

Sok olyan autóvezető van, aki nincs tisztában az autópályán való közlekedés természetével, a KRESZ-szabályain túl azokkal az ismeretekkel, amelyek ahhoz kellenek, hogy valóban rugalmasan és hatékonyan lehessen közlekedni - hangsúlyozta Kiss Csaba.

Tanulságos, hogy a Portfolio Facebook-oldalára korábban kiposztolt alábbi kép is nagy vitát váltott ki a hozzászólók között:

Benzinkút
hősök tere_getty
Ipari tartályok
Official Photo 2019 - Emmanuel Babeau (6) (1)
Megint véleményt mond Magyarországról az IMF
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Benzinkút
Olvasta már? Olcsóbb lett a benzin