Előfizetői tartalom

A Brexit keresztülhúzza a Wizz Air terveit

Portfolio
A Wizz Air közzétette első negyedéves beszámolóját, amelyből kiderült, hogy döntően a dinamikusan növekedő utaslétszám, a javuló férőhely-kihasználtság és az alacsony üzemanyagáraknak köszönhetően megugrott a vállalat profitja. Ráadásul a menedzsment megerősítette a folyó évre vonatkozó növekedési várakozásait is. Ugyanakkor arra is figyelmeztetett a cég, hogy az üzemanyagár-csökkenés kedvező hatásai csak átmenetiek és az év második felének "előreláthatósága korlátozott". A jegyárak csökkenhetnek, Váradi József 5 százalék körüli csökkenéssel számol az évre.

Erős számok a Wizz AirtőlKifejezetten erős lett a Wizz Air első negyedéve (ez a 2016. április-június időszakot jelenti), a légitársaság 17,9 százalékkal több, összesen 5,8 millió utast szállított, az árbevétel 9,8 százalékkal közel 365 millió euróra emelkedett, az adózott eredmény az egy évvel korábbi 33,9 millió euróról 38,6 millió euróra ugrott. További pozitívum...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés