Előfizetői tartalom

Külföldi tulajdonosa saját zsebből mentené a Zsolnayt

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. főtulajdonosa ügyvédi letétbe helyezett 400 millió forintot a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) követelésének fedezetéül. Bachar Najari a cég megmentése érdekében hajlandó saját vagyonából kifizetni a tartozásokat, amelyekről azt mondja, többnyire még 2013 előtt (2013-ban vásárolta be magát) halmozódtak fel. A cég jövője továbbra is bizonytalan, de a jelenlegi tulajdonosi kör bizakodó, állítják: nincs csődveszélyben a másfél évszázados porcelángygár.

Bachar Najari, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. többségi tulajdonosa azzal kezdte a szerdai sajtótájékoztatót, hogy mióta megvette a gyárat, mindig volt valami váratlan fordulat, fejlemény. Nézzük az utóbbi néhány hónapot: A kormány februárban stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilvánította a manufaktúrát a csődtörvény alapján, amihez a fő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés