Előfizetői tartalom

Amerikai recesszió elnapolva

Portfolio
Tegnap sokan már recessziót kiáltottak, amikor megérkeztek az első amerikai autóértékesítési adatok, mert ha az autóeladások tetőztek, és újra esésnek indulnak, az akár az amerikai fogyasztás tartós visszaesését, extrém esetben pedig recessziót is előre jelezhet. Erről azonban egyelőre nincs szó, úgy tűnik csak a piac rendeződik át, ahol az ázsiai gyártók, főleg a Kia és a Hyundai szereznek piaci részesedést.

A piaci szereplők hónapok óta már kiemelten figyelik az amerikai autóértékesítési statisztikákat, mégpedig azért mert sokat arra figyelmeztetnek, hogy amennyiben az autó eladások tetőznek, és megindul az értékesítés csökkenése, az akár arra is utalhat, hogy a teljes amerikai lakossági fogyasztás esésnek indul, ez pedig akár recessziót is előre jelezhet. Tegnap egymás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés