Előfizetői tartalom

Csúnya bukóba szaladt bele a Tesla - De vajon a befektetőket érdekli?

Az elemzők durván mellélőttek, a Tesla sokkal nagyobb veszteséget szenvedett el a második negyedévben, mint amire számítottak. De a cég ezt elintézte annyival, hogy annak érdekében, hogy a Model 3 gyártása időben elkezdődhessen, több pénzt voltak kénytelenek elégetni. A befektetők pedig a jelek szerint már immúnisak a nagy bukókra, a cég árfolyama szinte meg sem rezdült. Lehet, hogy lelki szemeik előtt már csak Elon Musk mesterterve lebeg, ahogy felpörög a Model 3 gyártása, a Gigafactory ontja magából az akkumulátorokat, érkeznek az új modellek, az utakat önvezető Teslák járják közösségi járműmegosztás keretében és a világban gombamód szaporodnak a cég gyárai, gyorstöltői, szalonjai és szervizei.

Alulmúlta a várakozásokat a TeslaAnnak ellenére, hogy már július elején publikálta a második negyedéves értékesítési adatait a vállalat, hangyányi meglepetést azért tudott szerezni a befektetőknek, a gyorsjelentéséből ugyanis kiderült, hogy 32 darab járművel többet, vagyis 14 402 darabot értékesítettek a negyedév során.Igaz, így is messze elmaradtak a menedzsment által...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés