Előfizetői tartalom

Alacsony olajár mellett is erős a Mol

Gayer Attila, CFA
Ma hajnalban tette közzé az idei második negyedévre vonatkozó eredménybeszámolóját a Mol, mely a legfontosabb eredménysorokon felülmúlta az elemzői várakozásokat. A legfontosabb eredménytermelő ezúttal is a finomítás-kereskedelem volt, mely a csoportszintű tisztított EBITDA több mint 70 százalékát adta. A Mol alaptevékenysége alacsony olajárak és romló finomítói környezet mellett is erős, a szabad cash flow termelés a negyedévben is jelentős volt (az első félévben pedig csaknem 600 millió dollárt tett ki).

A jelentés főbb pontjai: 7 százalékkal növekvő szénhidrogén kitermelés a csökkenő olajárak miatt romló kutatás-termelési eredmény a finomítás-kereskedelemnél a csökkenő marginok hatottak kedvezőtlenül, de összességében így is erős negyedéves eredmény a készletek átértékelésén nyereség keletkezett a gáz szegmens teljesítménye főként szabályozói változások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés