Előfizetői tartalom

Kritikus a helyzet, 30 milliárdot kér a MÁV a kormánytól

MTI
Egyértelműen a kormányon múlik, tulajdonosként a zsebébe nyúl-e, hogy megmentse a kritikus létszámhiánnyal küzdő vasutas ágazatot - állítja a Vasutasok Szakszervezete annak kapcsán, hogy a napokban már a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is elismerte: visszafogott számítások szerint is több száz szakember hiányzik a magyar vasút működtetésből.

A szakszervezet közleménye szerint a MÁV vezetése már megkezdte a tárgyalásokat az érdekvédő szervezetekkel, amelyek konkrét javaslatot tettek a megoldásra. A legégetőbb problémák kezelésére a MÁV 30 milliárd forintot kért a tulajdonostól, ám a pénz egyelőre nem érkezett meg. Elvileg ez a pénz lehetne a jelentősebb, 3 százaléknál jóval nagyobb béremelés fedezete is....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés